NIEUWS

Eva vertelt over haar droomhuis in Merkelbach

Eva realiseert haar eigen droomhuis in Merkelbach. In augustus hoopt zij in te trekken in haar eigen ontworpen woning.

Knallen voor de deadline

Vrienden attendeerden Eva op project Merkelbach van Ymere. “Ik hoorde vlak voor de kijkdag over dit project. Ik ben meteen gaan kijken, want ik vond het een uitgelezen kans om tegen een goede prijs een woning te kopen in Amsterdam. Ik heb toen twee weken doorgewerkt om de deadline te halen en mijn plan voor de woning in te leveren. Zeker wanneer je invloed wilt hebben op hoe je woning wordt ingedeeld, is dit een project voor jou. Mijn eigen huis ontwerpen is iets wat ik altijd al wilde doen.”

 

Licht en lucht

Ondanks de vele aanmeldingen, werd haar plan uitgekozen. "Ik wilde graag een heel licht en luchtig huis, met twee slaapkamers. De beschrijving van Merkelbach sprak mij dan ook aan. Mijn ontwerp is in de basis strak en hoogwaardig afgewerkt. De gekkigheid komt straks door een kleur op de muur, de meubels en andere dingen die ik eraan toevoeg. Wat vast zit aan het huis moet zo tijdloos mogelijk zijn.”

 

Architect

Eva is zelf architect en haar inzicht komt hierbij goed van pas. “Ik weet waar ik aan begin. Ik kan door mijn werk een goede inschatting maken van de hoeveelheid werk die je te wachten staat. Tijdens de bouw kom je altijd voor verrassingen te staan, maar zoals het er nu uit ziet ga ik de deadline halen om in augustus te verhuizen.”

 

Ruimtelijk inzicht

Ook bij het ontwerpen van de woning was haar inzicht bruikbaar. “We mochten één keer kijken en toen stonden de oude muren er nog in. Als je geen ruimtelijk inzicht hebt, is het best lastig om daar doorheen te kijken. Je koopt en vertrouwt op je eigen tekening. De woningen die nu opgeleverd worden, zijn casco en dus heel werkbaar.”

 

Klaar om te verbouwen

Eva vindt het prettig dat je door het kopen van een bijna cascowoning meteen kunt investeren in het verbouwen naar eigen smaak. “Als je veel zelf doet kun je de kosten van de verbouwing laag houden. Het is fijn dat je niet hoeft te slopen. Je koopt iets wat leeg is en hoeft bijvoorbeeld niet die lelijke oude keuken weg te halen. De vloeren en het plafond zijn netjes afgewerkt. Daarnaast is de buitenkant goed geïsoleerd en helemaal duurzaam.”

 

Aan de keukentafel

Als het straks allemaal verbouwd is, is het tijd om te gaan inrichten. “Bij mijn plan had ik ook een moodboard gemaakt. Ik heb toen meteen nagedacht over de meubels die er allemaal in moeten komen. Toch moet het straks allemaal een beetje gaan groeien als ik er woon. In de keuken komt straks in ieder geval een grote tafel. Een plek waar ik gezellig met vrienden kan zitten. Dat staat vast.”

 

Samen met de buren

Onder de kopers heerst een gemeenschapsgevoel. “We hebben al wat buurtborrels gehad. Het helpt dat je in hetzelfde schuitje zit. We bespreken dingen per mail en zien elkaar één keer in de zoveel tijd. We proberen er met z’n allen echt iets moois van te maken.”

 

Eva kijkt alvast uit naar de housewarming en werkt hard om eind deze zomer nog in te trekken. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!